Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

22 Απριλίου! Η μέρα της γης


Καλησπέρα !!!
Παγκόσμια μέρα της γης, μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα ιδανική για βολτούλα, έτσι πήρα τα παιδάκια μου και από το πρωί ήμασταν έξω.
Με την Κάλλια κάναμε όμορφες κουβεντούλες , μιλήσαμε για το περιβάλλον  για την ανακύκλωση για τα ζώα τα φυτά ότι πρέπει να τα σεβόμαστε  και να ζούμε όλοι αρμονικά, η γη είναι το σπίτι μας θα πρέπει να την προσέχουμε  να την διατηρούμε καθαρή και να μην την καταστρέφουμε.
Και μου λέει το γλυκό μου ναι μαμά εγώ όλα τα προσέχω ακόμα και τα μυρμηγκάκια προσέχω τις φωλίτσες τους  ποτέ δεν τις πατάω , την άλλη φορά που παίζαμε με την . . .  ( δεν θα σας πω το όνομα της φίλης της για να μην το διαβάσει η μανούλα της και στεναχωρηθεί) εκείνη πήγαινε και όπου έβρισκε μυρμηγκοφωλιές τις χάλαγε και της έλεγα μην το κάνεις αυτό δεν είναι καλό αλλά εκείνη δεν με άκουγε!!!
Είναι υπέροχο να κουβεντιάζεις με ένα παιδί για τέτοια θέματα δεν συμφωνείτε?
Είχα κάνει και μια μικρή προετοιμασία για το θέμα και βρήκα ότι Εμπνευστής του εορτασμού αυτής της ημέρας ήταν ο Αμερικανός Γερουσιαστής Galylord Nelson, ο οποίος σε ένα άρθρο αναφέρει:
Όταν για πρώτη φορά σχεδιάστηκε από τον  Οργανισμό "Ημέρα της Γης", μια παγκόσμια γιορτή για να γιορτάζουμε το θαύμα της ζωής στον πλανήτη μας, σκέφτηκα πολύ και επίπονα για το ποια θα μπορούσε να είναι η σωστή μέρα που θα οριζόταν. Έπρεπε να γίνει αποδεκτή από όλη την ανθρωπότητα και  να έχει ένα συγκεκριμένο νόημα. Όταν η εαρινή ισημερία ξημέρωσε, κατάλαβα αμέσως ότι αυτή ήταν η σωστή ημέρα. Αλήθεια! ποια θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη από την πρώτη στιγμή της άνοιξης; Όταν η ημέρα και η νύχτα είναι ίσες σε όλο τον κόσμο, οι καρδιές και οι σκέψεις των ανθρώπων μπορούν να ενωθούν με την αρμονία και την αναζωογόνηση της Γης.  
Φοβερή σκέψη δεν βρίσκετε?
Επίσης βρήκα και τα παρακάτω βιντεάκια, εμείς τα είδαμε λίγο πριν κοιμηθούμε ρίξτε και εσείς μια ματιά.

Αυτό είναι ένα βίντεο που έστειλε το πλήρωμα ενός διαστημικού σταθμούδείτε και αυτό:


και ένα αγαπημένο τραγούδι: Μιλήστε στα παιδάκια σας γιατί όπως λέει και η φίλη μου η Θεανώ από εμάς θα μάθουν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, και θα αντιληφθούν ότι είμαστε ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτού που λέγεται κόσμος.
Και βέβαια ας έχουμε στο μυαλό μας αυτό που λένε ότι


"Δεν κληρονομήσαμε τη γη από τους προγόνους μας,
αλλά τη δανειζόμαστε από το μέλλον των παιδιών μας"


Φιλιά πολλά!!!

1 σχόλιο:

  1. Χριστός Ανέστη Ιωάννα! Και βέβαια πρέπει εμείς να μιλάμε στα παιδιά, από πού θα τα μάθουν?! Εμείς φυτεύαμε λουλουδάκια και η Μαρία ενθουσιάστηκε πάρα πολύ με το δικό της! Τώρα βγαίνει κάθε μέρα έξω, τα χαϊδεύει και τους μιλάει : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή